Aviser

Den traditionelle avisannonce for alkohol findes stadig. Den spænder fra den lille notits til store helsides annoncer. Afsenderen kan være alkoholproducenter, supermarkeder, vinhandlere og udskænkningssteder, etc. Aviserne rapporterer desuden fra diverse alkoholsponsorerede events som Roskilde Festival, ligesom barer er genstand for redaktionel omtale. Annoncer i aviser kaldes for printannoncer og findes også i andre tryksager, fx magasiner.
Branding
Branding bruges til at tilføje en producent og et produkt en immateriel værdi, noget der rækker udover produktet og samtidig kendetegner det. Når ølproducenten Carlsberg opbygger en hel bydel - Carlsberg Byen - som et trendy Vesterbro område, får det en yngre målgruppe i tale. Ved at spejle denne gruppes værdier skabes identifikation.

Corporate Social Responsibility (CSR)

CSR betyder, at virksomheden tager et samfundsmæssigt ansvar, lokalt eller globalt, og annoncerer eller på anden måde offentliggør det. CSR er en form for reklame, fordi det forbedrer virksomhedens image. Eksempler på CSR hos alkoholproducenter er kampagner for at nedsætte forbruget af alkohol og om ansvarlig udskænkning.
Distribution
Markedsføring er også tænk med i distributionen af alkohol. Det handler om at vælge det optimale salgssted for sin vare. En kioskkæde som 7-Eleven er en attraktiv partner for alkoholproducenter, fordi butikkerne er vidt udbredt, ligger ved trafikale knudepunkter og tilfredsstiller en ung målgruppes behov med tilbud om hurtig ekspedition og døgnåbent.

Emballage
Udformning af emballagen er også markedsføring. Alkoholproducenten Absolut Vodka har skabt en meget karakteristisk flaske til sit produkt. Den kan optræde alene i reklamer, og udsættes for mange variationer, men alligevel være genkendelig. Emballagen bruges også til at skabe referencer fra produktet ude i butikken til det reklameunivers, der sideløbende bygges op i film og annoncer.

Internet
Internettets mulighed for at opdatere nyheder hele tiden betyder, at det er et oplagt medie til at lancere nye produkter og tilbud. Virksomheder kan benytte de sociale medier som en kalender over events, og der kan være konkurrencer og spil og salg af genstande med producentens logo fra hjemmesider. Nogle alkoholproducenter og partyportaler har websites, der tilbyder brugerne at deltage i communities. Sådan gøres sitet attraktivt at besøge igen og et tilhørsforhold til brandet opbygges.

Merchandise

Merchandise er ting med en virksomheds logo på, som bliver uddelt gratis eller solgt. Det kan være tøj, gadgets eller andre ting. Merchandise bringer reklamen ind i vores hverdag og private liv. T-shirts og tørklæder er populært merchandise for producenterne, fordi den der går med tøjet, bærer reklamen med sig rundt.
Outdoor
Outdoor reklame er i princippet al den reklame, man møder i det offentlige rum, når man går ud af sin dør. Begrebet omfatter billboards, plakater, lysreklamer, streamers på busser med mere. Outdoor findes ikke kun udenfor, men også indenfor – i kiosker, supermarkeder, venteværelser, etc. Outdoor reklame følger trafiknettet og optræder typisk dér, hvor flest mennesker passerer forbi eller opholder sig.

Point of Sale
Det er også markedsføring at tiltrække opmærksomhed til sit produkt i en butik med mange varer. Det gøres som her med en strategisk placering af Heineken øl tæt på kasseapparatet. Store mængder af varen øger synligheden, ligesom ophængning af reklamebannere og merchandise gør det.

Pris
Prisen er endnu et vigtigt led i markedsføringen. Supermarkeder, kiosker og udskænkningssteder benytter slagtilbud på alkohol til at få kunder ind i butikken. Målet med tilbuddene er at skabe mere omsætning enten ved, at kunderne køber mere, eller at de køber andre varer, når de alligevel er i butikken. Pris, design og distribution er de tre grundlæggende elementer i markedsføring.

Produkt design

Et produkt skal være attraktivt for at sælge, og derfor er formen og farven på flasken, mærkatet og den øvrige indpakning et vigtigt led i markedsføringen. Med de rigtige former og farver kan producenten gøre en drik attraktiv for en helt bestemt målgruppe. Det så man for eksempel, da flere producenter lancerede såkaldte alkopops i friske farver og mere feminine flasker, som appellerede til piger, som ikke bryder sig om øl.
Product placement
Product placement er en form for skjult reklame, hvor et firma betaler for, at deres produkt for eksempel indgår i et tv-program eller en film og på den måde får positiv opmærksomhed. Ved product placement kan en producent på del i et andet produkts brandværdi. Et godt eksempel er bryggeriet Heineken, som i James Bond-filmen Skyfall betalte 45. mio. dollars for, at den gamle filmhelt skiftede sin yndlingsdrik gennem 50 år, Martinien, ud med en Heineken øl.

Unge program
Oplysning om alkoholskader er et led i alkoholproducenternes arbejde med Public Relations. Flere producenter i Danmark har sammen stiftet organisationen GODA, som fremstiller undervisningsmateriale (bl.a. Fryspunkt) til skoler om risikoen ved at drikke alkohol og om at have et ansvarligt forbrug. Unge programmer har ifølge WHO ikke nogen effekt på forbruget.

Vareprøver
Vareprøver er gratis drinks, der for eksempel deles ud på barer og diskoteker som en del af et reklamefremstød eller en event. Vareprøverne uddeles af professionelle, ansat af alkoholproducenten og de bærer tøj med producentens logo.

Public Relations
Public Relations handler om at påvirke den offentlige holdning til sin virksomhed og sine produkter. PR benyttes til at skabe en positiv stemning om virksomhed og produkt og undgå kritik. I Danmark varetager forskellige brancheorganisationer en del af PR-arbejdet for alkoholproducenterne. Blandt andet ved at holde konferencer, prisoverrækkelser, skrive debatindlæg og optræde på tv. En del af arbejdet med Public Relations går også ud på at skabe og bevare gode forhold til beslutningstagere.
TV
TV- og biografreklamer er landsdækkende, og derfor er de ofte ryggraden i en reklamekampagne. Hovedhistorien kan fortælles her, og derefter kan kampagnen bredes ud på andre platforme som outdoor og printreklame, ligesom reklamen kan få et efterliv på de sociale medier. Mange TV/biografreklamer lægges også ud på Youtube, hvorfra de kan deles på de sociale medier.

Sponsorater
Sponsorater er når en virksomhed støtter en anden økonomisk, og oftest får sponsoren til gengæld sit logo placeret strategiske steder hos den sponsorerede virksomhed for eksempel på en fodboldtrøje. Sponsorater er en meget vigtig del af markedsføringen af alkohol I Danmark. Carlsberg får som sponsor af fodboldklubben FCK god reklame, hver gang FCK spiller en fodboldkamp, eller spillerne optræder offentligt, og Tuborg får stor reklameværdi ud af at sponsorere Roskilde Festival.

Forskning
Virksomheder eller brancheorganisationer kan bruge forskning, der støtter deres synspunkter og anpriser deres produkt som interessentmarkedsføring. Det kan de gøre ved at afholde og promovere konferencer med udvalgte forskere, og formidle resultaterne. På Bryggeriforeningens website ligger for eksempel seks videoklip fra en forskningskonference om øl og ernæring, hvor konklusionen er, at øl er sundt.
Lobbyisme
Lobbyarbejde er en vigtig måde for producenter at skabe bedst mulige vilkår for salg af deres produkter. Lobbyisme er en del af markedsføringen, som ikke sker i offentligheden, men bag lukkede døre over for politikerne. Alkoholproducenterne er meget aktive på dette område og holder mange møder med politikere og embedsmænd i de udvalg, styrelser og ministerier, som er vigtige for salg og markedsføring af alkohol.
Radio
Landsdækkende radio er et stærkt medie. Hertil kommer at de kanaler, der primært sender popmusik, har en ung lytterskare og en kultur, hvor der lægges op til at feste. Med dette publikum i tale, er radioen oplagt til at lancere nye alkoholprodukter og events. Det kan for eksempel ske med konkurrencer, hvor lytterne kan vinde smagsprøver. Redaktionel omtale af alkohol i radioen kan også fungere som en form for markedsføring.

Reklameskolen
Markedsføring er meget mere end tv-reklamer og plakater i bybilledet. Faktisk er reklamerne kun en lille del af markedsføringen af et produkt. Prisen, designet og distributionen er mindst lige så vigtige led i markedsføringen, og virksomhederne bruger også mange ressourcer på at pleje forholdet til forbrugere og forhandlere. For eksempel ved at holde events og dele gaver ud.
Grafikken her viser, hvor mange faktorer der indgår, når alkohol bliver markedsført.